Categorieën

Bindweefselmassage

      20-11-2019  

Waarom een bindweefselmassage?

BINDWEEFSELMASSAGE TEGEN EEN RIMPELVORMIGE EN VERSLAPTE HUIDBindweefselmassage is een massage die een prikkel geeft aan de huid tot herstel waardoor die weer gaat stralen. Het is uitermate geschikt om littekenweefsel los te maken en een verslapte huid, een slecht doorbloede huid, een verouderde huid, rimpels of acne te verbeteren en/of te verminderen.

De massage bestaat uit stevige grepen in het bindweefsel waardoor de elasticiteit, de aanmaak van collageen en de doorbloeding van de huid sterk gestimuleerd wordt.

Het beste resultaat krijg je door het volgen van een kuur. Het bindweefsel wordt geprikkeld om zich te vernieuwen en zijn verklevingen los te laten, waardoor de kwaliteit van de huid verbetert. De huid verjongt en verstevigt. De bindweefselmassage is geschikt voor alle huidtypen en kan zowel preventief als bij huidproblemen of klachten worden ingezet.

Als kuur bevelen wij ik 6 massages aan, 1 x per week.  Als onderhoud adviseren wij 1 behandeling in de 6 weken. U kunt het ook in uw regelmatige gezichtsbehandeling integreren.

Bindweefselmassage kan worden toegepast bij de volgende huidtoestanden/-aandoeningen:

 • Rimpels en fijne lijntjes (zeer geschikt als anti-aging behandeling)

 • Verslapte huid

 • Acne (zonder actieve ontstekingen)

 • Rosacea (zonder actieve ontstekingen)

 • Couperose

Er zijn mooie resultaten behaald en de mensen voelen dat er wat gebeurd is in de huid. Als er eenmaal een kuur is geweest dan willen ze het graag bijhouden. Het houdt de huid “alert” en geprikkeld. Met een kuur wordt er van te voren een foto van uw gezicht gemaakt en na de kuur weer. Zo kunt u zelf het verschil zien.

Bindweefselmassage is ook een massage, gericht op het verbeteren van de huidconditie

Meer weten, druk dan hier!

Lees meer

Minder vet, vocht, littekens en cellulite (sinaasappelhuid)

      15-10-2019  

LPG-ENDERMOLOGIE®

LPG Endermologie is ruim 30 jaar op de markt voor de fysiotherapeuten, huidtherapeuten, cosmetische artsen en de schoonheidsspecialiste.

Bindweefselmassage is zeer efficiënt op plaatsen waar lichaamsoefeningen en diëten geen vat op hebben.

Bindweefselmassage is een bewezen techniek die voortvloeit uit LPG-Endermologie® voor problemen met cellulite, gelokaliseerde vetten en een verslapte huid.

LPG-Endermologie® (vernoemd naar Louis-Paul Guitay) is een intensieve bindweefselmassage. Deze behandeling kan verkleefde vetcellen afvoeren waardoor de cellulite vermindert of verdwijnt en jouw huid er weer strak uitziet!

LPG Endermologie Praktijk Puur4Jou certified LPG center Apeldoorn

Deze behandeling werkt goed om vet en vocht te verminderen en de huidstructuur gladder en steviger te maken. Daarnaast is het een hele goede behandeling bij cellulite.

Ben je net moeder geworden dan is deze behandeling zeer geschikt, omdat het je lichaam ondersteunt bij het herstel en je sneller je oude figuur terugkrijgt.

Cellulite komt onder andere voor op benen, buik en billen en is zeer hardnekkig en reageert niet of nauwelijks op een dieet of intensief sporten!

WELLICHT IETS VOOR JOU?

 • Vetophopingen en cellulite verminderen

 • huid gladmaken

 • huidversteving of figuurcorrectie (bijv. na zwangerschap, na afvallen)

 • verminderde elasticiteit van de huid aanpakken (oudere huid)

 • slechte doorbloeding (Raynaud)

 • oedeem (vocht vasthouden)

 • voor of ná liposuctie

 • Na je zwangerschap

Mijn behandeling

Ondanks intensief sporten of diëten kunnen er op sommige plekken van het lichaam vet en vocht ophopingen blijven bestaan.

Bindweefselmassage (ook wel Lipomassage genoemd) is de techniek van LPG Endermologie® die biedt de oplossing voor het aanpakken van vet, vocht, littekens, cellulite en huidverslapping.

Voor LPG Endermologie® is vooraf wel een intakegesprek noodzakelijk. Er zijn geen kosten verbonden aan ons (intake) gesprek.

 • Na ongeveer 5 behandelingen wordt de huid eerst zachter en losser daarna gaat de huid zich weer verstevigen.

 • Na gemiddeld 6 behandelingen wordt de huid gladder, steviger en verliest u vet op de plaatsen waar u het wilt.

 • Het beste resultaat te krijgen worden de eerste 10 sessies 2 keer per week gedaan waarna de frequentie wordt teruggebracht naar 1 keer per week en vervolgens naar 1 keer per 2 weken (afhankelijk van de conditie van uw huid).

 • Gemiddeld zijn bij 10 behandelingen de meeste symtonen verdwenen. Daarna volstaat het om 1x per 4 tot 6 weken een behandeling te ondergaan om onze resultaten te behouden.

Voor mijn LPG Endermologie® behandeling zijn geen verwijzing van een huisarts of medisch specialist nodig, tenzij uw zorgverzekeraar daarom vraagt. Wie verzekerd is voor alternatieve geneeswijzen krijgt bij deze verzekeraars (een deel) van mijn behandelingen vergoedt.

Lees meer

Suiker

  31-08-2019  

Suiker

Als je teveel suiker eet, zal je lichaam je waarschuwen met de volgende signalen


1. Hunkeren naar suiker en koolhydraten

Als je constant naar suiker en koolhydraten hunkert, weet je dat je een suikerverslaving hebt. In dat geval, om je te ontdoen van de suiker in je lichaam, zul je een ontgiftingsbehandeling moeten volgen.


2. Gebrek aan energie en vermoeidheid

Een ander teken van een suikerverslaving is je constant moe voelen, zonder dat daar een specifieke reden voor is. Hoewel suiker en koolhydraten je een tijdelijke energieboost geven, zuigen ze de energie uit je lichaam. Misschien eet je te veel suiker als je altijd moe bent, zelfs nadat je goed hebt geslapen.

Bijna iedereen houdt van suiker, hoewel we weten dat het ernstige gezondheidsproblemen kan veroorzaken. Maar als je te veel suiker eet, zul je deze vroege waarschuwingssignalen tegenkomen! Als je eenmaal echt begrepen hebt wat suiker met je lichaam doet, zullen zoete lekkernijen een stuk minder aantrekkelijk zijn. Echter, als je te veel suiker eet, zul je de volgende waarschuwingssignalen tegenkomen.


3. Voet- en huidproblemen

Overmatige consumptie van suiker kan eczeem, rosacea of acne veroorzaken. Dat komt omdat suiker ontstekingen in het lichaam kan veroorzaken. Het verwijderen van suiker uit je dieet kan je helpen dit probleem op te lossen. Volgens dr. S. Green, een podoloog uit New York, is suiker de belangrijkste boosdoener voor Plantar fasciitis. Plantaire fasciitis is een aandoening die pijn veroorzaakt in de hielen en voeten. Vermoeidheid en donkere kringen onder de ogen kunnen ook worden veroorzaakt door overmatige consumptie van suiker.

 

4. Gewichtstoename

Wat belangrijk is om in gedachten te houden is dat te veel suiker gelijk staat aan te veel calorieën. Dit komt omdat suiker geen eiwitten of vezels bevat. Insulineresistentie en gewichtstoename kunnen worden veroorzaakt door overmatige insulineproductie als gevolg van overmatige suikerinname.

 

5. Regelmatig griep en verkoudheid

Als je regelmatig last hebt van griep of verkoudheid, eet je misschien te veel suiker. Door te veel suiker te consumeren, is je lichaam minder in staat om effectief griep en verkoudheid te bestrijden en is je immuunsysteem ook verzwakt.

Als je één of meer van deze symptomen ervaart, moet je proberen de inname van suiker zo snel mogelijk te beperken, om je gezondheid te verbeteren en tal van gezondheidsproblemen te voorkomen.

bron, http://factaholics.com

Lees meer

Cavitatie behandeling

  16-07-2019  

Cavitatie

Het is een alternatief voor liposuctie, maar zonder een chirurgische ingreep. Het gaat hier echter niet om grote hoeveelheden vet, maar om het verwijderen van vet op kleine lokale zones waar het moeilijk verdwijnt. Door middel van geluidsgolven worden er tijdens de behandeling golvende bewegingen van compressie en decompressie opgewekt. Door deze zogenaamde cavitatie worden de wanden van vetcellen verzwakt en uiteindelijk afgebroken. Hierdoor komt de inhoud van vetcellen vrij die daarna door het lichaam op een natuurlijke manier wordt afgevoerd en afgebroken.
Het gaat hier echter niet om grote hoeveelheden vet, maar om het verwijderen van vet op kleine lokale zones waar het moeilijk verdwijnt.
De hoeveelheid vet die vrij komt mag niet te groot zijn, anders is het lichaam niet in staat om het vrijgekomen vet te verwerken, zodat er per behandeling slechts kleine zones behandeld kunnen worden. De behandeling kan worden toegepast op buik, dijen en flanken. Ook voor het aanpakken van hardnekkige cellulite is deze methode geschikt.

VOOR DE BEHANDELING

Bij het intake gesprek dient te worden nagegaan of de klant in een goede gezondheid verkeert. Contra-indicaties zijn onder andere obesitas, ziekten en afwijkingen van de leverfunctie, diabetis, metalen prothesen nabij het behandelgebieden of stofwisselingsziekten. Het aantal behandelingen hangt af van de ernst van de vetophopingen en het doel dat de klant voor ogen heeft: het gaat slechts om het verwijderend van kleine, lokale vetophopingen.

DE BEHANDELING

Na het aanbrengen van een contactgel wordt het handstuk van het cavitatie-apparaat op de plekken gezet waar het vet verwijderd moet worden. De behandeling is pijnloos, de klant voelt soms wat prikkelingen of warmte.

Er wordt geen schade toegebracht aan de bloedvaten, zenuwen, bindweefsel en de huid. Het is aan te bevelen om direct na de behandeling een lymfedrainage en/of een bindweefselmassage uit te voeren. Dit gaat verslapping van de huid tegen. Advies om binnen 6 tot 8 uur na de behandeling te gaan sporten en veel water te drinken.

Lees meer

Minder behoefte om te gaan "snaaien"?

  15-05-2019  

In 10 dagen 4 Kg afvallen

Fittergy - Sportvasten is de methode om je leven een nieuwe impuls te geven en om een gezond gewicht te bereiken en te behouden. 

Het is een 10-daagse training waarbij de spieren en de lever getraind worden in het verbruiken van vet in plaats van suiker. Daarvoor moet je dus sporten tijdens de vastenkuur. Hierdoor ga je meer vet verbranden, meer vet weghalen uit de overmatige vetreserves en wordt de behoefte aan snaaien en het tussendoor snoepen veel minder. Sportvasten is een gezondheidsprogramma, waarbij gewichtsverlies eigenlijk een bij-effect is.

Fittergy sportvasten apeldoornTijdens de sportvastenkuur switchen de spieren en andere weefsels van suiker- naar vetverbranding. Dit noemen we de ‘metabolic switch’. Hierdoor zul je effectiever je lichaamsvet, met behulp van sport en gezonde voeding, kunnen wegbranden en weghouden. Het aantal kilo’s dat je tijdens de kuur kwijtraakt, gemiddeld 2 tot 4 kg bij vrouwen en 3 tot 6 kg bij mannen, is al een prachtig resultaat. Toch wordt de echte winst pas behaald na de sportvastenkuur. Doordat je met de aangepaste voeding meer gezonde calorieën binnenkrijgt en met 2 tot 3 keer per week 30 minuten training je lichaam in de vetverbranding houdt, val je stap voor stap steeds verder af.

Fittergy Sportvasten zorgt als een van de weinige methoden dat ook de behoefte aan snoepen en onnodig tussendoor eten verminderd. Doordat je lichaam meer vet verbrandt, wordt de suikervoorraad minder snel afgebroken en kun je dus uren langer zonder suikerhoudende voeding en snoep. Je lichaam zal hier derhalve ook niet om gaan vragen.

Verloop van het gewicht tijdens een Sportvastenkuur

In onderstaande afbeeldingen zie je het typische verloop van een sportvastenkuur bij een man. In de eerste dagen verlies je met name vocht, glycogeen (suiker dat in de spieren ligt opgeslagen) en darminhoud. Het verbranden van vetten gaat pas echt op gang komen tijdens de vastendagen. In deze vastenperiode gaat het lichaam ook de metabolic switch maken (het proces waardoor het lichaam meer gebruik gaat maken van de opgeslagen vetten als brandstof in plaats van suikers), waardoor de vetverbranding verder wordt gestimuleerd.

Tijdens de opbouwdagen wordt de afname van het gewicht een beetje geremd doordat het lichaam weer glycogeen gaat opslaan in de spieren (met daarbij extra vocht) door de verhoogde inname van koolhydraten en weer darminhoud krijgt. Na de kuur kom je dan ook typisch weer iets aan. Hierna gaat echter bij de meeste mensen het gewicht nog verder naar beneden, doordat het lichaam meer gebruik gaat maken van vetten als brandstof*.

Vasten is een hele goede manier om visceraal vet (buikvet) kwijt te raken. Dit zien we terug bij een sportvastenkuur in de vorm van een sterke afname van de buikomtrek.

* De verdere afname van gewicht wordt met name gezien bij mensen die overgewicht hebben in de vorm van vet.

"Je lichaam trainen van suiker- naar vetverbranding"

Omdat je normaal gesproken altijd suikers/koolhydraten eet, heb je daarom altijd een voorraad glucose (suiker) in je bloed, de rest zit opgeslagen in de vorm van glycogeen in je spieren en je lever.

Hieruit haalt je lichaam zijn energie

Tijdens de kuur wordt deze glycogeenvoorraad "leeg" getrokken, omdat je elke dag 30 minuten moet sporten/flink bewegen.

Als deze voorraad op is, zal je lichaam uiteindelijk zijn vetreserves moeten aanspreken om aan energie te komen (want ook deze zijn o.a. voor levering van energie).

Fittergy - Sportvasten bevat supplementen ter bevordering van de vetverbranding en voor de opbouw van je spiermassa.

​Ook zijn er speciale supplementen en trainingsrichtlijnen beschikbaar. Je kunt eten volgens een voorgeschreven menu met begeleiding en ook gekozen weeg/meetmoment (bv bij de start/na 10 dg en 21 dg).

Een minikuur van Fittergy Sportvasten

"je wilt wat kilo's kwijt? Maar hoe blijf je op gewicht"? Omdat je al eens eerder een kuur hebt gedaan, schakelt je lichaam sneller over op vetverbranding (met een minikuur raak je gemiddeld 2 kg kwijt).

Ik ga ervan uit dat je deze vetverbranding zo lang mogelijk wilt vasthouden. Daarom blijft het belangrijk dat je regelmatig beweegt en blijft opletten met koolhydraten.

Tarieven

Fittergy 10 dagen sportvastenkuur (1 persoon) € 250,-- (alleen op afspraak af te halen (geen verzending).

Inclusief:

 • Intakegesprek

 • Voedingsanalyse

 • Supplementen

 • Coaching met Protocol (dag tot dag beschrijving van de uit te voeren stappen en menu’s

 • Gratis nazorg na een sportvastenkuur om de resultaten van de kuur te behouden met een evaluatiegesprek​​ en eventueel vervolgkuren van 10 dagen (1 persoon) voor maar € 200,-- (Je mag de 10 daagse kuur pas na 1 maand weer opnieuw doen, indien je veel kg's wilt afvallen!

 • De minikuren mag je wel 1x per 2 weken doen.

Lees meer

Puur4jou! staat voor ‘je lekker voelen, relaxt en fit zijn’.

  23-03-2019  

Ik combineer voedingsadviezen met massage en adem- en ontspanningsoefeningen en coaching. Hiermee bereik je het beste resultaat. 

IK EN MIJN PRAKTIJK PUUR4JOU IN APELDOORN
Ik werk vanuit het idee dat lichaam en geest samenwerken. Voel je je mentaal lekker, dan volgt het lichaam vanzelf en andersom. Wie goed met stress kan omgaan, genoeg ontspanning neemt en ook nog eens gezond eet, voelt zich het best.

Je hebt vast wel eens een dieet gevolgd. Werkt dit op de lange termijn? Nee dus. Wie veel stress heeft en ook nog eens slecht slaapt, heeft een grote kans om aan te komen, want dit verstoort je stofwisseling. Wat werkt wel? Verandering van je gedachten, gedrag, stress beperken, genoeg ontspanning nemen. Ik leer je wat gezonde voeding is en wat jouw valkuilen zijn. Resultaat: je verliest 0,5 tot 1 kg per week. Verder krijg je tips over wat er gebeurt in je lichaam, zodat je meer kennis krijgt over de werking van voeding. Ook is het mogelijk om gebruik te maken van een Powerplate (dit werkt intensiever dan gewoon sporten). Op deze manier blijf je ook later goed op gewicht!

Sinds kort heb ik de luxe van een infraroodpaneel in mijn praktijk. Tijdens een ontspanningsmassage lig je onder dit paneel. Waarom infrarood? Omdat deze warmte heel diep doorwerkt in je spieren en gewrichten. Het werkt vooral goed voor mensen met reuma, artritis en dergelijke. Ook versterkt het je immuunsysteem.

Zin in een relaxte en gezonde zomer?

Lees meer

Wel snel én verantwoord kilo's kwijt!

  16-01-2019  

Géén streng dieet en toch blijvend afvallen.

Omdat de meeste diëten geen aandacht geven aan verandering van je gedrag, kom je in de meeste gevallen altijd weer aan. Ik werk dus niet met een dieet, maar met aanleren van eetgewoontes die gezonder zijn. Zodat je zelf betere keuzes kunt maken en toch ook kan "losgaan" op sommige momenten. Maar besef : bewustwording en slimmer kiezen is "the key" tot succes.

Kom gerust eens langs voor een advies. Dan bekijken we samen welke methode het beste bij jou past.Afvallen of op gewicht blijven betekent : minder calorieën eten dan je lichaam verbruikt. Voldoende of meer bewegen. En betere voedgingskeuzes maken. Bewegen is maar een klein deel van belang (zo'n 20-30%) de overige 70-80% is voeding. 

Ik hanteer de zgn. 80 - 20% regel. Oftewel, de basis van je eten is supergezond, de andere 20% niet/minder. Niemand heeft de discipline om altijd gezond te eten.

Af en toe zondigen is prima, want dan houd je een gezonde leefstijl vol. Dat is gelijk de reden dat streng diëten niet werkt.

Het gaat echter wél om bewustwording en slimmere keuzes maken. En het leren herkennen van je eigen valkuilen.

Daarnaast ben ik ben niet van het calorieën tellen, maar van leren luisteren naar je lichaam. Je mag van mij alles eten, maar ik maak je wél bewust van wat er gebeurt in je lichaam.

Gedragsverandering Ieder mens is uniek en heeft verschillende behoeftes, klachten en verteringsmogelijkheden. Ook hebben we niet allemaal dezelfde lichaamsbouw en eet voorkeuren, vandaar dat we gaan werken aan een eetpatroon dat bij jou past.

PraktischIk leer je hoe je gemakkelijk mijn adviezen kunt toepassen in de praktijk. Natuurlijk krijg je ideeën en recepten van mij. Ook is het mogelijk een  "supermarktsafari" te doen (wat zit er in het eten dat je koopt, leren etiketten lezen).

Verwacht geen streng dieet of een dieet waarmee je in korte tijd een tiental kilo’s afvalt. Aan de hand van je persoonlijke situatie en voorkeuren begeleid ik je om je eetpatroon gezonder te maken.

Het veranderen en aanleren van een nieuw voeding- en leefstijlpatroon kost tijd en energie maar met voldoende inzet en motivatie gaat het je zeker lukken.

Kom gerust eens langs voor een advies. Dan bekijken we samen welke methode het beste bij jou past.

Lees meer

Essentiële oliën worden toegepast om ons emotionele en fysieke welzijn...

  15-04-2018  

Ontspanning en veiligheid is in basis verbonden met vertrouwde geuren (denk aan baby’s of jonge dieren die sterk reageren op de moedergeur). De meest basale vorm om de amygdala te stimuleren om weer op ‘uit’ te gaan is daarom via geur of het gevoel voor geur. Vervolgens kan de vastgehouden stress geleidelijk los gelaten worden. Dit betekent dat essentiële oliën een krachtige sleutel kunnen zijn om emotionele trauma’s te helpen loslaten.

Zorg ervoor dat u alleen 100% pure etherische oliën met een therapeutische kwaliteit gebruikt en volg altijd de instructies en waarschuwingen, vermeld op het etiket.

Essentiële oliën zijn eenvoudig in gebruik en brengen tegelijkertijd diepgaande veranderingen in het lichaam teweeg. Er is veel literatuur beschikbaar over de therapeutische toepassingen van essentiële oliën. Daarnaast is het vaak prettig als iemand je persoonlijk kan adviseren en op weg kan helpen. Omdat ieder lichaam anders is en iedereen anders reageert blijft het belangrijk je eigen reacties te volgen en ervaring te ontwikkelen wanneer en hoeveel gebruik van essentiële oliën voor jou functioneel is. Essentiële oliën worden meestal op drie verschillende manieren gebruikt: Aromatisch, direct op de huid of inwendig.

Ons waarneming van geur heeft sterk invloed op ons lichaam en onze emoties, vaak gebeurt dit ook nog onbewust. Het stimuleert de hormonen, de aanmaak van neurotransmitters en beïnvloedt de metabolische processen. Aromatherapie is gebaseerd op de voorspelbare reactie van het menselijk lichaam, in het bijzonder op specifieke zintuiglijke prikkels. Sommige essentiële oliën die in de lucht worden verspreid werken zeer stimulerend, terwijl andere meer kalmerend en rustgevend werken. Naast de emotionele voordelen kan het aromatisch verspreiden van essentiële oliën d.m.v. een diffuser de lucht zuiveren van ongewenste geuren en micro-organismen. Voor het verdampen van essentiële oliën wordt een diffuser geadviseerd die werkt met een lage warmte; deze zorgt ervoor dat de chemische structuur van de essentiële olie niet beschadigd raakt. Essentiële olie kan ook worden gebruikt voor het reinigen van wasgoed of als schoonmaakmiddel.

Weet je dat er wel 50 citroenen worden gebruikt voor een flesje van 15 ml zuivere 100% Essentiele Lemon olie?Vanwege de natuurlijke moleculaire samenstelling zijn essentiële oliën veilig voor de huid en worden ze gemakkelijk door de huid opgenomen. Wanneer men essentiële olie plaatselijk op de huid aanbrengt kan men vrijwel direct de voordelen hiervan ervaren. Essentiële oliën hebben herstellende en kalmerende eigenschappen, zijn van natuur desinfecterend en worden veel gebruikt bij massage- en schoonheidsbehandelingen. De chemische structuur van essentiële olie zorgt ervoor dat ze gemakkelijk via de huid wordt opgenomen in de bloedbaan. Dit geeft ook inwendig enorme voordelen voor het hele lichaam.

Essentiële oliën kunnen ook als voedingssupplementen worden gebruikt om zo ondersteuning te geven aan onze gezondheid. Ingenomen in een capsule of verwerkt in eten of drinken. Sommige essentiële oliën hebben krachtige antioxiderende eigenschappen en helpen het vermijden van overmatige ontstekingsreacties in de cellen. Een groot aantal essentiële oliën wordt algemeen beschouwd als veilig voor inwendig gebruik, maar sommige oliën mogen niet worden ingenomen.

dōTERRA geeft bij elke olie duidelijk aan op welke manier deze mag worden toegepast: Aromatisch, wel of niet inwendig, op de huid (al of niet verdund met een dragende olie). Zorg ervoor dat u alleen 100% pure etherische oliën met een therapeutische kwaliteit gebruikt en volg altijd de instructies en waarschuwingen, vermeld op het etiket. Essentiële oliën mogen NIET in de ogen, open gehoorgang, in de neus of in open wonden worden gebruikt. Bij roodheid en irritatie van de huid verdun je onmiddellijk op de betreffende plek de essentiële olie met dōTERRA gefractioneerde kokosolie of met 100% zuivere olijfolie, NIET met water.

Lees meer

Mijn infraroodwarmte paneel

  02-01-2018  

Infrarood warmtepaneel


In mijn praktijk heb ik ook de beschikking over een infrarood paneel. 

In mijn praktijk heb ik ook de beschikking over een infrarood paneelDit paneel kan je vergelijken met de ouderwetse infraroodlamp en geeft warmte af, wat goed is voor je bloedsomloop, spier- en gewrichtspijn verlicht en heel fijn is voor mensen met reumatische klachten. Het effect van mijn massage wordt dus versterkt door dit paneel.

 

Wetenschappelijk onderzoekEen onderzoek uitgevoerd door onderzoeker Dr. Masao Nakamura verbonden aan P & O Medical Clinic in Japan toonde aan, dat personen welke behandeld worden met infrarood verminderd stijf waren en aantoonbaar minder pijn voelde. Ook werden er positieve effecten ontdekt bij personen welke lijden aan reumatische arthritis door Ed Justun F. Lehmann M.D., William and Wilkens.

Onderzoek toont aan dat pijn en stijfheid minder wordt als men regelmatig gebruik maakt van de infrarood. Maar een infrarood kan ook verlichtend werken bij de meeste reumatische aandoeningen. Vooral bij spierpijn en gewrichtspijnen biedt infrarood straling een uitkomst om minder pijn te hebben en het genezingsproces te verbeteren. Maar ook bij simpele verkoudheden is infrarood straling weldadig. Kenmerkend zijn spierpijn en drukpijnlijke punten verspreid over het lichaam. De spierpijn wordt doorgaans heviger na inactiviteit of blootstelling aan kou. Het syndroom gaat vaak gepaard met verschillende algemene klachten zoals slaapstoornissen, vermoeidheid, spierstijfheid en hoofdpijn.

De laatste jaren zijn steeds meer onderzoeken gedaan naar het gebruik van infrarood voor het verlichten van pijnen gerelateerd aan reuma, artritis en fibromyalgie. PROF. DR. J.J. RASKER (reumatoloog) verbonden llaan Universiteit van Twente in samenwerking met DR. FRITS OOSTERVELD FYSIOTHERAPEUT (hoogleraar Saxion Hogeschool) kwamen al tot de conclusie : “patiënten met reumatoïde artritis gaven na één infrarood sessie van een half uur aan dat de pijn en de stijfheid met zo’n 40 procent was afgenomen. Bij de Bechterew patiënten was de pijn rond de 50 procent en de stijfheid zelfs 60 procent minder geworden”, aldus Frits Oosterveld.

Lees meer

Coaching, voedingsadvies en ontspanning

      25-04-2016  

Dat kan jij ook! Ik ben Monique van Heumen, ik heb een praktijk aan huis voor leefstijl- en voedingsadviezen in Apeldoorn praktijk Puur4Jou!Ik combineer voedingsadviezen, coaching, massage en adem- en ontspanningstechnieken.

Deze combinatie werkt heel goed. Ik kijk altijd naar het hele plaatje: wie ben je, wat speelt er in je leven, hoe ga je om met stress en eten? Veel mensen komen hier om af te vallen, maar als je veel spanning hebt, zijn voedingsadviezen zinloos. Ik leer je dan eerst goed om te gaan met stress. Ben je in balans? "dan pas gaan we werken aan je eetpatroon.

Ik zie ook vaak dat vrouwen te weinig eten, maar dan gaat de stofwisseling op den duur trager werken. En ga eens etiketten lezen, want al die kreten op een pak zijn vaak misleidend. Kijk: ‘0% vet’, dat is toch mooi? Ja, maar intussen zit het product wel vol suikers. Ook namen van producten zijn vaak misleidend: ‘fruitkwark’ of ‘ontbijtkoek’ klinken gezond, maar zitten vol met suiker. Verder zijn we opgevoed met het idee dat brood gezond is, maar dat geldt lang niet voor iedereen. Een klant van me had veel last van een opgeblazen buik. Door brood te minderen, heeft ze er zo goed als geen last meer van.

Goede voeding, voldoende ontspannen en positief denken.

Alle drie zijn nodig voor een gezond en gelukkig leven. Betekent dit dat je nooit meer eens lekker aan de chips, cola of patat mag? Natuurlijk niet. Dat doe ik zelf ook. Ik ben bijvoorbeeld gek op zoet. Jezelf iets verbieden werkt averechts. Het gaat erom dat je bewuste keuzes maakt: vandaag aan de toastjes, dan morgen even geen brood of pasta. Het gaat vooral om gedragsverandering: anders kijken naar jezelf, luisteren naar je lichaam. Mooi zijn van buiten begint aan de binnenkant!

Deze intake is natuurlijk altijd gratis.

Dat kan jij ook! Een logische keus, want al jaren lees ik alles wat te maken heeft met er goed uitzien, gezondheid en voeding.

Lees meer

Tijd om je cellulite vaarwel te zeggen

  15-02-2016  

Oorzaken, behandeling en preventie van cellulite verklaard!


Merk je gaten met kuiltjes op je huid? Ze zijn meestal te vinden rond je dijen en billen. Dit wordt cellulitis genoemd, of meer specifiek, oedemateuze fibrosclerotische panniculopathie.

Tijd om je cellulitis vaarwel te zeggenEr zijn veel  mythes over cellulitis . Cellulitis is een combinatie van vetcellen, vochtretentie en bindweefsel. Het ingedeukte gebied wordt veroorzaakt wanneer vetafzettingen zich een weg banen, waardoor het bindweefsel wordt aangetast.

Hoewel cellulitis ongelukkig kan lijken, is cellulitis volkomen normaal. Bepaalde factoren zoals genen en huiddikte kunnen cellulitis veroorzaken, zelfs bij mensen met een gezond gewicht.

Maar er ZIJN manieren om cellulitis te behandelen. Hier is je gids en hoe cellulitis te behandelen.

Wat is Cellulite?

Cellulitis is  vetafzetting die door het bindweefsel dringt. Hierdoor zijn de vetcellen zichtbaar op het huidoppervlak, wat resulteert in een ongelijkmatige huidtextuur. Maar de precieze oorzaak van dit proces is onbekend.

De grootste factoren zijn gewicht, hormonen, levensstijl en genetica.

Cellulite tekenen en symptomen

Cellulitis wordt gekenmerkt door huidkuiltjes of een klonterige huid. Cellulitis wordt meestal gezien rond de dijen of billen. Maar sommige mensen kunnen cellulitis krijgen op de heupen, borst, armen en de buik.

Milde cellulitis is niet altijd zichtbaar, terwijl ernstige cellulitis zichtbaar kan zijn, ongeacht de positie waarin u zich bevindt. Sommige mensen krijgen een kuiltje in de huid tijdens het zitten en de keel verdwijnt tijdens het staan ​​of liggen.

Is Cellulite gevaarlijk?

Kortom, no - cellulitis is niet gevaarlijk. In sommige gevallen wordt cellulitis veroorzaakt door overtollig vet bij personen. Maar cellulitis kan ook een genetische kwestie zijn; je kunt cellulitis vormen, zelfs als je niet te zwaar bent.

Ongeveer 80-90% van de vrouwen heeft cellulitis. Cellulitis komt ook vaker voor bij vrouwen dan bij mannen. Dit komt omdat de vetcellen en het bindweefsel verticaal zijn gerangschikt, waardoor dat "sinaasappelschil" -uiterlijk ontstaat.

Lees meer

Geneeskrachtige kruidenbaden

  16-01-2010  

Rozemarijnbad

Dit bevat de rozemarijnkamfer, die vooral bij uitgeputte mensen met een nei­ging tot lage bloeddruk heel goed werkt. Bloedsomloop en zenuwgestel wor­den gesterkt, evenals het spierstelsel; reumatische spierpijnen, verstuikingen en overbelaste spieren worden met succes behandeld. Er zijn heel goede rozemarijnextracten in de handel. Wie de verse plant wil verwer­ken heeft 50 tot 100 g rozemarijntakjes nodig. Opzetten met een halve tot een hele liter koud water. Aan de kook brengen, even laten wellen. Van het vuur ne­men, 20 minuten afgedekt laten trekken en aan het badwater toevoegen.

Lavendelbad

Dit heeft een harmoniserende invloed: kalmerend en stimulerend tegelijk. Daarom kan het heel goed worden toegepast als men last heeft van voortdu­rende vermoeidheid.

Lavendel heeft ook een gunstige invloed op nerveuze ademhalingsklachten, nerveuze spraakstoornissen en nerveuze hoestaanval­len. Ook van lavendel zijn extracten in de handel. Wie de bloemen wil gebruiken heeft daarvan 50 tot 100 g nodig. Opzetten met een liter koud water, tegen de kook aanbrengen en even laten wellen. Van het vuur nemen, 20 minuten goed afgedekt laten trekken en toevoegen aan het badwater.


In de hedendaagse welness-wereld wordt het gebruik van baden weer populair, al onderkent men dikwijls niet genoeg zijn specifieke therapeutische werking.

Vooral de Duitse pastoor Kneipp was beroemd om zijn medisch gebruik van baden en begietingen.

Ook de Franse kruidendeskundige Maurice Méssegué adviseerde hand- en voetbaden aan zijn patiënten. In de hedendaagse welness-wereld wordt het gebruik van baden weer populair, al onderkent men dikwijls niet genoeg zijn specifieke therapeutische werking.

Kruidenbaden kunnen als aanvulling op medicijnen bij een hele reeks van aandoe­ningen worden gebruikt, maar men moet zich daarbij aan een aantal regels houden:

 1. De temperatuur van een kruidenbad mag niet hoger zijn dan 37° Celsius, anders wordt de belasting door oververhitting en warmtestuwing te groot voor de gestimuleerde celstofwisseling. Hete baden, die ook wel 'Schlenzbaden' worden genoemd (naar de Oostenrijkse Maria Schlenz), mogen slechts op voorschrift van een arts en onder medisch toezicht worden genomen.

 2. De duur van het bad bedraagt ten hoogste 20 minuten. Langdurige kruidenbaden, zoals vroeger werden voorgeschreven door Sébastian Kneipp, vergen een lange herstel­periode na het bad. In een kuuroord kan dat wellicht in het programma pas­sen, maar bij thuis baden moet het worden afgeraden.

 3. Na het warme bad, waarbij men de temperatuur door bijvullen met warm water constant op maximaal 37 graden heeft gehouden, volgt in princi­pe altijd een zeer kort durende afspoeling met koud water van 10 tot 20 seconden. Dat gebeurt het beste door even met koud water te douchen of het li­chaam te wassen met een in koud water gedoopte washand. Dit dient tot het reflectorisch sluiten van de in warm water passief verwijde bloedvaten. Kort daarna zullen de vaten zich actief verwijden - dat is het doel wat met deze handeling wordt nagestreefd. Als men de koude afwassing echter te lang voortzet trekken de weefsels weer samen en verstijven.

 4. De rustpauze na het bad moet ten minste 30 minuten en liefst een uur du­ren. Dat is nodig opdat de door het kruidenbad in gang gezette regulerings­processen ongestoord kunnen verlopen. De rustpauze moet worden door­gebracht in een verwarmd bed, of ten minste op een comfortabele lig­plaats.

 5. De frequentie van het baden is 2 tot 3 maal per week. Intensief werkende baden, zoals het veldbloemenbad, kunt u beter nog wat minder nemen; de mildere (zoals het heermoesbad) wellicht wat vaker. 's Morgens is de beste tijd voor een therapeutische werking van baden.

  Een geneeskrachtig bad nemen is meer dan je schoon maken of je lichaam wat laten weken in water. In de 19de eeuw en begin 20ste eeuw waren voetbaden, begietingen met water en dergelijke bekend om hun geneeskrachtige werking.

Lees meer