Categorieën

Ontspanning / Ontspanningsmassage (holistisch)

Ontspanningsmassage (holistisch)

Ontspanningsmassage hebben vooral effect op je immuunsysteem, er is een duidelijke witte bloedcel te zien die zorgt voor het tegengaan van schadelijke invloeden van buitenaf.

€ 55,00 *
Prijs per 50 minuten

 

Ontspanningsmassage

Klassieke massage hebben vooral effect op je immuunsysteem, waarom, er is een duidelijke toename te zien van het aantal lymfocyten in het bloed. Dit is een witte bloedcel die zorgt voor het tegengaan van schadelijke invloeden van buitenaf. Ook nam na de massage het cortisolgehalte af. Cortisol is een hormoon dat vrijkomt als reactie op stress.


Bij de lichte massage nam het oxytocine gehalte toe. Oxytocine is het gelukshormoon. Het geeft je een gevoel van veiligheid en verbinding. Het zorgt ervoor dat je beter bestand bent tegen stress en dat je lichaam sneller tot rust komt. Ook nam bij dit type massage het CRH niveau af. Dit is een hormoon dat de aanmaak van cortisol stimuleert. Het zorgt dus voor minder stress.
 

ConclusieWanneer je vaker een massage ondergaat, heeft het een ander effect dan wanneer je af en toe een massage krijgt. Ook het type massage is bepalend voor het effect. Er is ook in dit onderzoek opnieuw wetenschappelijk aangetoond dat massage goed voor je is. Massage heeft een positief effect op je immuunsysteem en vermindert stress.

Rust & Ontspanning