Categorieën

Leefstijladvies

Leefstijladvies

Leefstijl & voedingsadvies

Verwacht geen streng dieet of een dieet waarmee je in korte tijd een tiental kilo’s afvalt. Aan de hand van je persoonlijke situatie en voorkeuren begeleid ik je om je eetpatroon gezonder te maken. Omdat de meeste diëten geen aandacht geven aan verandering van je gedrag, kom je in de meeste gevallen altijd weer aan.

Verwacht geen streng dieet of een dieet waarmee je in korte tijd een tiental kilo’s afvalt.Afvallen of op gewicht blijven betekent:

  • minder calorieën eten dan je lichaam verbruikt.

  • Voldoende of meer bewegen.

  • En een betere voedgingskeuzes maken. Bewegen is maar een klein deel van belang (zo'n 20-30%) de overige 70-80% is voeding. 

Ik hanteer de zgn. 80 - 20% regel. Oftewel, de basis van je eten is supergezond, de andere 20% niet/minder. Niemand heeft de discipline om altijd gezond te eten. Af en toe zondigen is prima, want dan houd je een gezonde leefstijl vol. Dat is gelijk de reden dat streng diëten niet werkt. Het gaat echter wél om bewustwording en slimmere keuzes maken. En het leren herkennen van je eigen valkuilen. Daarnaast ben ik ben niet van het calorieën tellen, maar van leren luisteren naar je lichaam. Je mag van mij alles eten, maar ik maak je wél bewust van wat er gebeurt in je lichaam.

Ik werk dus niet met een dieet, maar met aanleren van eetgewoontes die gezonder zijn. Zodat je zelf betere keuzes kunt maken en toch ook kan "losgaan" op sommige momenten. Maar besef : bewustwording en slimmer kiezen is "the key" tot succes.