Categorieën

Massage / Doterra etherische oliën

Doterra-etherische-oliën

​Doterra etherische oliën in Nederland


DōTERRA is Latijns voor 'Gift van de Aarde' en is wereldmarktleider in etherische oliën. De intentie van het bedrijf is om essentiële oliën aan te bieden die zo natuurlijk en krachtig zijn als nooit eerder bestond.

Bij besteling wordt ieder olie getest op veiligheid en kwaliteit voordat het de deur uitgaat!DōTERRA’s etherische oliën zijn 100% puur, kieskeurig geëxtraheerd uit planten en bloemen. Ze bevatten geen vulmiddelen of kunstmatige ingrediënten die de kwaliteit van de olie kunnen aantasten. Tevens zijn deze vrij van verontreinigingen zoals pesticiden en andere chemische substanties.

Bij besteling wordt ieder olie getest op veiligheid en kwaliteit voordat het de deur uitgaat!

  • 100% pure essentiële oliën

  • 100% zuiver

  • 100% natuurlijk, van wilde planten, gecertificeerd op therapeutische waarde, 
    niet verdund, geen synthetische bestanddelen, geen conserveringsmiddelen.


Ontspanning en veiligheid is in basis verbonden met vertrouwde geuren (denk aan baby’s of jonge dieren die sterk reageren op de moedergeur). De meest basale vorm om de amygdala te stimuleren om weer op ‘uit’ te gaan is daarom via geur of het gevoel voor geur. Vervolgens kan de vastgehouden stress geleidelijk los gelaten worden. Dit betekent dat essentiële oliën een krachtige sleutel kunnen zijn om emotionele trauma’s te helpen loslaten.

Essentiële oliën worden toegepast om ons emotionele en fysieke welzijn te bevorderen. Alle oliën zijn in meer of minder mate antiseptisch en antibacterieel. Ze kunnen in een breed scala worden gebruikt als enkelvoudige essentiële olie of als mengsel van essentiële oliën, al naar gelang je eigen wensen en toepassing.

Essentiële oliën zijn eenvoudig in gebruik en brengen tegelijkertijd diepgaande veranderingen in het lichaam teweeg. Er is veel literatuur beschikbaar over de therapeutische toepassingen van essentiële oliën. Daarnaast is het vaak prettig als iemand je persoonlijk kan adviseren en op weg kan helpen. Omdat ieder lichaam anders is en iedereen anders reageert blijft het belangrijk je eigen reacties te volgen en ervaring te ontwikkelen wanneer en hoeveel gebruik van essentiële oliën voor jou functioneel is. Essentiële oliën worden meestal op drie verschillende manieren gebruikt: Aromatisch, direct op de huid of inwendig.

Aromatisch gebruik

Een voetmassage is een mooie manier om te ontspannen, omdat hier veel reflexzones zitten. Het werkt zéér ontspannend en helpt goed bij gespannen of koude voeten.Ons waarneming van geur heeft sterk invloed op ons lichaam en onze emoties, vaak gebeurt dit ook nog onbewust. Het stimuleert de hormonen, de aanmaak van neurotransmitters en beïnvloedt de metabolische processen. Aromatherapie is gebaseerd op de voorspelbare reactie van het menselijk lichaam, in het bijzonder op specifieke zintuiglijke prikkels. Sommige essentiële oliën die in de lucht worden verspreid werken zeer stimulerend, terwijl andere meer kalmerend en rustgevend werken. Naast de emotionele voordelen kan het aromatisch verspreiden van essentiële oliën d.m.v. een diffuser de lucht zuiveren van ongewenste geuren en micro-organismen. Voor het verdampen van essentiële oliën wordt een diffuser geadviseerd die werkt met een lage warmte; deze zorgt ervoor dat de chemische structuur van de essentiële olie niet beschadigd raakt. Essentiële olie kan ook worden gebruikt voor het reinigen van wasgoed of als schoonmaakmiddel.

Direct aanbrengen op de huid

Vanwege de natuurlijke moleculaire samenstelling zijn essentiële oliën veilig voor de huid en worden ze gemakkelijk door de huid opgenomen. Wanneer men essentiële olie plaatselijk op de huid aanbrengt kan men vrijwel direct de voordelen hiervan ervaren. Essentiële oliën hebben herstellende en kalmerende eigenschappen, zijn van natuur desinfecterend en worden veel gebruikt bij massage- en schoonheidsbehandelingen.

Etherische olie wordt op verschillende manieren gewonnen. Essentiële olie met een therapeutisch keurmerk wordt meestal gewonnen door middel van stoomdestillatie. Hierbij wordt stoom door de te verwerken plantendelen geleid. De etherische olie vervliegt met de stoom. Nadat de stoom is afgekoeld tot water kan de etherische olie hiervan worden gescheiden door het verschil in polariteit tussen de olie en het water.

De temperatuur en de druk van de stoom moeten precies goed op elkaar afgestemd zijn. Te weinig warmte en druk zorgen ervoor dat er te weinig van de componenten van de essentiële olie vrijkomen; te veel warmte en druk verandert de chemische samenstelling van de olie en daarmee neemt de werkzaamheid ook af.

Een methode die bij bv citrusvruchten gebruikt wordt is koude persing. De oliehoudende schil van de plant wordt uitgeperst en de olie komt tevoorschijn.

Wat doen etherische oliën in de hersenen

De bloed-hersenbarrière is een dik basaalmembraan en bevindt zich tussen het circulerend bloed en het vocht van de hersenen. Dit membraan zorgt dat schadelijke stoffen het hersenweefsel en de hersenvloeistof niet kunnen bereiken. Volgens de Amerikaanse Medische Associatie (AMA) kan alleen een middel dat voorbij gaat aan de bloed-hersenbarrière, ziekten als Alzheimer, Lou Gehring, Parkinson en Multiple Sclerose genezen.

Frankinsence en Sandelhout etherische olie bevatten een chemisch bestanddeel, sesquiterpeen, wat het vermogen heeft verder te gaan dan de bloed-hersenbarrière. Hoge niveaus van sesquiterpenen helpen om de hoeveelheid zuurstof te vergroten in het limbisch systeem van de hersenen, met name rond de pijnappelklier en de hypofyse. Dit leidt tot een toenemende aanmaak van antilichamen, endorfine en neurotransmitters.

In het limbische systeem van de hersenen bevindt zich ook de amygdala, een klier die een belangrijke rol speelt bij het ontstaan en oplossen van emotionele trauma’s. Deze klier reageert op onze zintuigelijke waarneming en zou je kunnen zien als een emotionele rookmelder.

De chemische structuur van essentiële olie zorgt ervoor dat ze gemakkelijk via de huid wordt opgenomen in de bloedbaan. Dit geeft ook inwendig enorme voordelen voor het hele lichaam.

 

Inwendig gebruik

Essentiële oliën kunnen ook als voedingssupplementen worden gebruikt om zo ondersteuning te geven aan onze gezondheid. Ingenomen in een capsule of verwerkt in eten of drinken. Sommige essentiële oliën hebben krachtige antioxiderende eigenschappen en helpen het vermijden van overmatige ontstekingsreacties in de cellen. Een groot aantal essentiële oliën wordt algemeen beschouwd als veilig voor inwendig gebruik, maar sommige oliën mogen niet worden ingenomen.
Bezig met laden...

Essentiële oliën tips

Gezondheid, hebt je hoofdpijn, wrijf dan een paar druppels rozemarijn, pepermunt of lavendel op de achterkant van uw nek... of direct aanbrengen op snijwonden, schrammen en...

Intake is gratis

Handmassage

Het kan RSI-klachten verlichten of helpen voorkomen. Door handmassages worden de spieren & huid beter doorbloed, los gekneed en afvalstoffen afgevoerd.

€ 35,00 p/20 minuten

Lavender Essentiële Olie

De meest populaire olie die al duizenden jaren wordt geroemd vanwege haar onmiskenbare aroma en therapeutische eigenschappen. Lavendel wordt wijdverbreid gebruikt en erkend ...

€ 0,00 p/vanaf

Lemon Essentiële Olie

Deze populaire krachtpatser is koud geperst uit de schil van de citroen (lemon) zodat zijn delicate en natuurlijke eigenschappen worden behouden.

€ 0,00 p/advies

Melaleuca (Tea Tree Oil) 15 ml - Doterra

Ook wel bekend onder de naam “Tea Tree”, wordt Melaleuca van oudsher vereerd om zijn reinigende en regeneratieve eigenschappen, met name voor de huid.

Intake is gratis

On Guard 15 ml - Doterra

DoTERRA On Guard kan dagelijks intern worden ingezet om een gezonde immuunfunctie te behouden en een gezonde cardiovasculaire functie te ondersteunen.

Intake is gratis

Peppermint 15 ml - Doterra

Peppermint-etherische olie onderscheidt het van anderen als het gaat om kwaliteit, waardoor het een van de best verkopende favorieten van doTERRA essentiële oliën is.

Intake is gratis

Sample Single Trio (Peppermint, Melaleuca, Lavender) - Doterra

Het monster Single Oil Trio biedt draagbare en kant-en-klare verpakkingen die essentiële oliën van Peppermint, Melaleuca en Lavendel...

€ 0,00 p/advies

Voetmassage

Heb jij wel eens last van vermoeide of pijnlijke voeten? Het masseren van de voeten kan tot een afname van stress leiden. Je voeten worden enorm belast en eigenlijk maar...

€ 35,00 p/20 minuten

Wild Orange 15 ml - Doterra

Met zijn prachtige citrus aroma is de Wild Orange etherische olie onder andere een kalmerende compaan die versterkend werkt voor de geest. Bij aromatisch verstuiven...

Intake is gratis

Instructies voor het gebruik

dōTERRA geeft bij elke olie duidelijk aan op welke manier deze mag worden toegepast: Aromatisch, wel of niet inwendig, op de huid (al of niet verdund met een dragende olie). Zorg ervoor dat u alleen 100% pure etherische oliën met een therapeutische kwaliteit gebruikt en volg altijd de instructies en waarschuwingen, vermeld op het etiket.

Essentiële oliën mogen NIET in de ogen, open gehoorgang, in de neus of in open wonden worden gebruikt. Bij roodheid en irritatie van de huid verdun je onmiddellijk op de betreffende plek de essentiële olie met dōTERRA gefractioneerde kokosolie of met 100% zuivere olijfolie, NIET met water.


Bezoek nu ook hun Doterra Shop - druk dan hier!